Newsfeed

Spiral Key: Den særegne engelske meloditeften.

Spiral Key - An Error of Judgement

Det første man legger merke til når man begynner å lytte til bandet, er Dave McCabes særegne stemme, og den nærmeste vokalisten jeg kan komme på som har en tislvarende stemme er Peter Nicholls fra IQ.

Gruppa ble dannet i 2012, og har èn skive bak seg, utgitt i 2013. Musikken de spiller er melodiøs prog metal, og kan til tider minne om 80-talls AOR. med tekster som spenner over flere temaer som menneskers ugjerninger og identitet, som gjerne har en mørk underfundig humor i seg. De har tidligere vært supportband for band som Votum og italienske Kingcrow, som kommer med nytt album senere i år. Bandet slapp sin andrealbumet An Error of Judgement i januar, og skiva starter veldig godt med låta Reason Revolution, hvor McCabe viser hva han er god for med stemmeprakten sin, og han er i tillegg en habil gitarist som kjører på med flere gode gitarsoloer utover skiva.

Du finner flere kjente prog-navn på gjestelista til utgivelsen, der John Mitchell fra band som Frost* og Arena bidrar med en gitarsolo på Dark Path, og vokalist Miguel Espinoza fra andorranske Persefone synger på Possessive, og er produsert av David Castillo som har hjulpet grupper som Katatonia og Opeth, og Tony Lindgren, som har Angra og James LaBrie i portifolien sin.

Det er flere av de første låtene som står ut, men når man kommer til femtesporet Possessive, så taper skiva mye av futten og meloditeften, og blir egentlig litt kjedelig. Det fortsatt en veldig god utgivelse av engelskmennene, og er absolutt et band jeg skulle ha opplevd live.

Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*