Newsfeed

Lazuli: Speiler nåtiden

Lazuli - Saison8

Saison8 heter den åttende skiva til det supre franske badet Lazuli. Selv sier musikerne at hvert nytt album kommer som en ny sesong av en TV serie, og hver låt er som en episode i våre liv. Saison8 kommer i løpet av våren. På årets skive er musikken en speiling av en verden hvor det skjer mye trist og mørkt, og det er en ettertenksom, mørk og melankolsk stemning som ofte råder.

Som alltid med Lazuli er det instrumentell prikkfritt og det er en kompleks men tilgjengelig musikk som ofte er sofistikert. Arrangementene er ofte spennende og lekre og til dels med noen uventede vendinger. Lazuli er 20 år i år, men er fortsatt et vitalt progensemble som har mer enn nok av energi som jo er så viktig i musikk. Det franske bandet har en eklektisk tilnærming i musikken sin. Som vanlig i Lazuli universet så er de dårlig med å legge ut på You Tube.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*