Newsfeed

Raum Kingdom: Irsk atmosfærisk sludge

Raum Kingdom - Raum Kingdom

Irland er ikke den første nasjonen jeg tenker på når det kommer til sludge metal, men med tanke på at landet er rett ved siden av Storbritannia, så er det nesten selvfølgelige at den britiske sludgescenen har smittet over til dem. Raum Kingdom sin selvtitulerte EP er en halvtime med sorg og smerte. Dette er sludge av den atmosfæriske typen.

Irene er tydelig inspirert av alle de bandene som banet veien for det vi i dag kaller for post-metal, men er det et band utenfor sludge metal som de kan sammenlignes med, så er det Tool. Raum Kingdom høres ut som hva Tool ville ha hørt ut som om de begynte å spille metal. Denne EP-en er alt det man ønsker fra atmosfærisk sludge. Blytunge riff som skaper tåkefylte og dystre lydlandskaper, sterke følelser i både fremføringen av musikken og lyrikken, effektiv bruk av både ekstrem vokal og ren vokal. Dette er en av de utgivelsene jeg ønsker var over en time lang.

I likhet med de fleste moderne band, så kan man høre alt på deres Bandcamp. Der kan du også kjøpe CD-en, men det er få kopier igjen, så det er best å skynde seg før det er for sent. Jeg tror det er åpenlyst at hvis man digger sludge, så er dette en utgivelse som er verdt å skaffe seg på CD. Den passer perfekt inn i hvilken som helst platesamling der fokuset er tung musikk.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*