Newsfeed

Brutal Truth: Den brutale sannheten er at dette albumet er en klassiker.

Brutal Truth - Extreme Conditions Demand Extreme Responses

Dan Lilker burde være et kjent navn for de som liker thrash. Han var med på å danne Anthrax, et av sjangerens mest kjente og viktigste band, samt bassist i det nesten minst like viktige bandet Nuclear Assault. Han var med på å forme S.O.D., som er et av de første og viktigste bandene i crossover thrash. Men på toppen av å være et stort navn i thrash metal, så burde han også sees på som et stort navn i grindcore med tanke på at han var med på å danne Brutal Truth i 1990.

Brutal Truth er åpenlyst veldig inspirert av sounden til både sjangerpionerene Carcass, Napalm Death og S.O.B., med den politiske lyrikken til de to sistnevnte. Det som gjør at dette albumet skiller seg så mye ut i fra andre grindcorealbum som kom ut i 1993, er at det er tydelige elementer av death metal. Ikke bare i riff, men i at låtene er lengre og mer strukturert enn det man forventer fra sjangeren. Mens vanlig grindcore handler om utbrudd av ren sinne som varer fra ett til to minutter, så er flere av låtene her godt over tre minutter lange. Men selvsagt er det nok av kort låter, inkludert en på bare fire sekunder og en på syv sekunder, så albumet inneholder ikke bare låter som er lange for sjangeren å være. Alle sporene er knalltøffe med skikkelig riffing og effektiv bruk av blast beats. I en sjanger hvor både riff og låtskriving ofte tar baksetet for å la intensiteten stå mest mulig frem, så lot Brutal Truth dem ta rattet og gjorde Extreme Conditions Demand Extreme Responses til et av sjangerens mest solide album.

Det originale albumet er 45 minutter med klassisk grindcore spilt på en unik måte. Digipakutgaven fra 2010 er på over en time med bonusspor, og er den ultimate utgaven alle burde skaffe seg. Den inneholder en overraskende bra Black Sabbath cover og hel rekke cover av gamle S.O.B. låter, samt er rekke interessante og gode låter som ikke ble med på albumet. En av disse låtene er nesten 10 minutter lang, med støyende eksperimentell elektronisk musikk.

Extreme Conditions Demand Extreme Responses har alt det et grindcorealbum skal ha i intensitet, aggresjon og de “rette” riffene, men på grunn av de lengre låtene, så fungerer dette nesten som et death metal-album. Jeg ser for meg at dette er det perfekte albumet for å få noen som liker death metal, men ikke grindcore, til å oppdage hvor bra denne sjangeren kan være. Dette er en klassiker enhver fan av gode tunge riff burde høre på.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*