Newsfeed

Exile the Traitor: Splittet opp for tidlig.

Exile the Traitor - Winter Eternal

Foto: Pamela Graham

Exile the Traitor er et melodiøst death metalband fra Glasgow i Skottland, som ble dannet i 2011 og gikk dessverre hver for seg i fjor. Bandet slapp noen demoer og EP-er, men det var den siste utgivelsen deres, Winter Eternal, som de ga ut i 2015 som fikk meg til å bli oppmerksom på hvor mye potensiale de hadde.

Det er snakk om rask og ganske tøffe saker med to vokalister. Den ene går for mer dyp growling, mens den andre for den mer høye pitchen og skrikende varianten. Musikken er tung og godt plassert innenfor death metal-sjangeren, i motsetning til mye annen såkalt melodiøs death metal. Faktisk er det ganske brutale saker, og den eneste grunnen til at jeg plasserer det i retning av melodiøs death metal, i stedet for bare death metal, er fordi hvor tydelig de er inspirert av The Black Dahlia Murder og At the Gates. Utover det, så er det fint lite som er melodiøst med Winter Eternal.

Det er synd og skam at de splittet opp etter en såpass sterk og lovende EP, for det kunne fort ha ledet til noe stort om gruppa ga ut en fullengder. Både Winter Eternal og alle deres tidligere utgivelser kan høres på deres Bandcamp-side. CD-en for Winter Eternal er fortsatt til salgs, men med tanke på at bandet er oppløst, så er det kanskje lurt å kontakte dem først, for å se om det er noen som er der for å sende CD-en om du bestiller den. Du støtter ikke noe band lengre om du kjøper den, men du vil eie et lite stykke med en gruppe som kunne ha potensiale til bli store i sjangeren.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*