Newsfeed

Spock`s Beard: «Evolution, not revolution»

Spock`s Beard – Noise Floor

Enkelte band blir legender, og Spock`s Beard er det nok mange som regner som levende legender. De og mange flere vil nok glede seg storlig over at nå er amerikanerne om et par måneder klar med sitt trettende studioalbum. Det albumet heter Noise Floor.  Ted Leonard, Alan Morse, Dave Meros og Ryo Okumoto er musikerne på den nye skiva. I tillegg er bandet beriket med at trommeslager og opprinnelig medlem fra starten av Spock`s Beard, Nick D’Virgilio, har vært med under innspillingen av skiva.

Vi kan jo spekulere i hva tittelen Noise Floor dreier seg om? Et knirkete gulv er vel velkjent for de fleste?! Viktigere er det at Spock`s Beard er et kreativt band. De har mottoet «We are always about evolution, not revolution». Litt crazy prog er det på den nye skiva, men fokuset er det melodiske og stemningsfulle.

Låtene er skrevet av musikerne og utarbeidet i deres respektive hjemmestudioer. Så tar de enkelte musikerne med seg demos til innspillingsstudioet, og i plenum så utarbeider bandet låtene. På Noise Floor er det med gjestemusikere som spiller på engelsk horn, to fiolinister, en cellospiller og en musiker på bratsj.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6719 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Spock`s Beard: To Breathe Another Day - Permafrost.today

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*