Newsfeed

Walk In Darkness: Mystisk band

Walk In Darkness - Welcome To The New World

Welcome To The New World heter skive nummer to fra det italienske bandet Walk In Darkness. Det er egentlig imponerende da bandet kun har holdt på i tre år med sin goth metal. Den mørke melankolien fra goth sjangeren kombineres med aggressiv metal. Det hele toppes av den stemningsfulle stemmen til vokalisten Nicoletta Rosellini’s (Kalidia), og med symfoniske, episke og melodiske elementer.

Lyrikken er melodramatisk, mørk og inspirert av episk tematikk. Spørsmål som tolkes av bandet angår den universelle mannen som i historisk forstand, uforandret fra hans eksistensielle reise, særlig med hensyn til den menneskelige tilstand og menneskehetens skjebne.

Musikken til italienerne er ofte spontan og improvisert, moderne men også tidvis gammeldag og tidløs. Musikerne har valgt å være ansiktsløse og anonyme, og representerere den uklare siden av menneskets ukjente dybder gjemt i det daglige fysiske rommet, kun synlig i den metafysiske dimensjonen av musikken.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*