Newsfeed

Mad Baron: Ikke gærne

Mad Baron - When Nothing Comes True

Det har opp gjennom tidene vært en og annen innen adelen som har vært spik spenna gæren. Derfor er jo valgte av bandnavnet Mad Baron et greit valg. Bandet er en kvintett fra Nederland som spiller prog metal uten keyboards men med to gitarister. When Nothing Comes True heter debutskiva som nylig ble sluppet. Den skiva er fylt med blant annet energiske og subtile ballader, og nederlenderne klarer å ikke falle ned i noen spesifikk sjanger. Musikerne i Mad Baron er rimelig unge, men har bakgrunn fra mange sjangere.

Mad Baron er rimelig originale og særegne, og det skal de ha ros for. Trommeslageren har bakgrunn fra punk, og det er en rå energi til den rytmiske signaturen. Gitarene er tidvis bevist arytmiske, men lekne og taktskiftene står i kø. Gitarene snor seg rundt hverandre på en fiffig men synkron måte, og de utfyller hverandre på fascinerende vis. Vokalt utøves det et variert utvalg av sangteknikker som beriker musikken. Musikerne er sultne på å lage mer musikk i fremtiden og ikke minst gi konserter. Dette virker definitivt som et band vi vil få høre mye mer til.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*