Newsfeed

Ode In Black: Nordisk melankolsk stemning

Ode In Black – Seeds Of Chaos

Seeds Of Chaos høres nesten ut som livet til enkelte som har turbulente liv hvor det skjer for mye sprøtt. Ikke overraskende er Seeds Of Chaos er platetittel. Den tilhører det finske bandet Ode In Black som slapp den skiva som sin debut tidlig i år. Seeds Of Chaos har en grunnstemning som kan omtales som en nordisk melankolsk stemning.

 Bandet fra Kuopio er en kvintett som har holdt på siden 2014, og et eksempel på at band som jobber knallhardt og fokusert og som blir bedre og bedre. Metal artefaktene er der fortsatt, men et noe mykere sound har sneket seg frem. Ode in Black har visse fellestrekk med sine landsmenn i HIM og Sentenced. Det melodiske aspekt har blitt utviklet til glede for mange og er frontet av vokalisten Pasi Mäenpää sin stemme.

Det er nok velegent til å skape til å skape ergrelse for noen og glede for andre? Låter som «Whereas ”Burden» og «Lullaby For The Innocent» skaper noen flotte melankolske vibber hos meg. Skiva som helhet har noe som minner om finske gamle sagn som ikke nødvendigvis ender lykkelig. En mulig begynnelse er, «It was a dark and stormy night», og så er vi i gang!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*