Newsfeed

Arkona: Hyllest til fauna og natur

Arkona – Khram 

Khram eller på russisk Храм, og på norsk tempel er tittelen på Arkona sitt åttende album. Moskvabandet spiller en black metal/folk metal med en pagan vri og med etniske blåser instrumenter. Bandet er en kvintett som har holdt på siden 2002, og som faktisk evner å utvikle musikken sin fortløpende.

Khram byr på solide 75 minutter med musikk og med lyrikk som ikke er om de tradisjonelle emnene til bandet, slavisk paganisme, legender og folkeeventyr.  Denne gang er det en hyllest til og en dyrkelse av fauna og natur. Melodioppbygningen er ofte ukonvensjonell, men definitivt spennende legert. Mange påstår at Arkona på den nye skiva er sprøtt eventyrlystne og lekne. Arkona har aldri være bedre på det vokale, det kompositoriske og det instrumentale.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*