Newsfeed

Fractal Mirror: Barndomsvenner

Fractal Mirror - Close To Vapour

Det damper ikke akkurat av bandet Fractal Mirror på tross av at deres siste kreasjon heter Close To Vapour. Den skiva kom februardag nummer 23, og er skive nummer fire siden 2013. Skiva er melankolsk og er sangbasert uten lange instrumentale solo partier. Det er rikelig med keyboards og mellotron og sistnevnte fremkaller en smått rå og mørk følelse.

Bandet består i dag av duoen Leo Koperdraat og Frank Urbaniak som er barndomsvenner oppvokst i Amsterdam på 80 tallet. Den gang var de to kameratene inspirert av artister som Japan og David Sylvan. Med tiden ble så ble det som skulle bli Fractal Mirror eksponert for en ny bølge innen prog som ble hetende neoprog. Neoprog skulle vise seg å ha stor påvirkning på Farctal Mirrros sin kunstneriske utvikling. Gjestemusikerne på den nye skiva påvirker også resultatet. Atter en gang er Brett Kull fra Echolyn med, og i tillegg er Ed Van Hagen og Tom Doncourt musikalske forsterkninger.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*