Newsfeed

Barbarian Prophecies: Helstøpt

Barbarian Prophecies - Origin

Spania har blant annet regionen Galica som blant annet har byen Lugo som blant annet har bandet Barbarian Prophecies som blant annet har en forkjærlighet for black/death metal. Det har kvintetten holdt på med siden år 2000. Da oppstod bandt av musikere fra band som Barbarianth og Venomous Prohecies. Så langt har Barbarian Prophecies gitt ut tre skiver, og de er om noen uker aktuelle med skiva fire Origin.

I den første tiden dreide mye av lyrikken seg om anti kristendom, men nå synges det om krig, kaos og død. Spanjolene har fått ny kvinnelig vokalist i Alicia, som nå supplerer gitaristen og growl vokalisten Óscar Besteiro. Denne nyheten gjør jo at soundet har flere muligheter til å utvikles. En annen utvikling er at den nye skiva er støttet av Base Record Production og Hecatombe Records.

De har gitt Barbarian Prophecies god tid, og mulighet til å spille inn i hjembyen. De forrige tre skivene ble spilt inn i Madrid med de logistiske og økonomiske utfordringer det medførte. Jens Bogren har mastret skiva, og basert på alt det foranevnte så har rammevilkårene vært mye bedre denne gang. Musikerne i Barbarian Prophecies sier at Orion så til de grader er deres beste skive noensinne. Helstøpt altså.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*