Newsfeed

Jerry Leger: Allsidig kanadier.

Jerry Leger - Nonsense and Heartache

Canadiske Jerry Leger er ute med sitt tiende album, hans femte soloskive. I sin samlede diskografi har han også tre album sammen med The Situations og ett album hver med sideprosjektene The Del Fi’s og The Bop Fi’s. Fpr meg er han et helt nytt bekjentskap og denne skiva er et dobbeltalbum som ble utgitt i Nord-Amerika ifjor, men først i år er det ute i Europa. Og i april kommer Leger for første gang til Norge.

Et dobbelalbum altså, Nonsense er dedikert til rock og Heartache til country. Enkelt og greit, og det er artig å høre en artist som så til fulle behersker begge sjangre. Nonsense er et knippe med rett fram rock’n roll og mer bluespregende låter, mens Heartache er en blanding av herlig country i fint driv og akustiske, lavmælte perler. Altså noe for enhver smak.

For å ta Nonsense og rocken først så åpner den med Coat on the Rack som er en miks av blues og sugende, seig rock, og det tok tre lytt før jeg skjønte hvilken perle den er. Big Smoke Blues er en mer lettfattelig rocker, mens Forged Check blir jeg litt nostalgisk av grunnet herlige gammelrockriff. På den første skiva vil jeg også trekke fram spenstige Baby’s Got a Gun og den mer reflekterende She’s the Best Writer You’ve Never Heard Of. Eneste låten jeg ikke tar helt er On the Fishing Line som blir en altfor seig og stampende blues etter min smak.

Countrydelen Heartache starter spenstig med Things Are Changing ‘Round Here, og går videre til Troubled Morn’, som også er en spenstig og deilig countrylåt. Av de akustiske sangene vil jeg spesielt trekke fram Take the Ashes and Run der Leger viser sin storhet som tekstforfatter. Med korte og enkle vendinger forteller han historien om et trist liv og det er effektfullt når han forkynner at “today’s the funeral, tomorrow’s the trial”. I It Don’t Take the Wrong Away får vi også en oppvisning i hvordan skrive en effektfull tekst.

Jeg kunne ha tatt med flere eksempler, som Another Dead Radio Star, The Great Unknown og He’s the Lonely One Now, men jeg anbefaler heller at folk sjekker ut hele denne dobbelskiva sjøl, for å nyte en singer-songwriter som har mye på hjertet, som leverer blendende rock og ekte og nær country. Ros må også gis til produsent Michael Timmins (Cowboy Junkies) som får fram det beste i Leger og hans musikere.

Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*