Newsfeed

Powerized: Fra der Mark og Aa møtes

Powerized - The Mirror’s Eye

Elvene Mark og Aa renner sammen og er opphavet til Brede Aa som bynavnet Breda kommer fra. Fra den byen renner det også ut en jevn strøm av nye band, og et av de er Powerized som spiller progresiv power metal. Bandet er hjertebarnet til den svært allsidige musikeren Nick Holleman som har en fortid i Vicious Rumors. I Powerized får Hollman mye tumleplass for å kunne dyrke sine musikalske ideer. Det kan høres på skiva The Mirror`s Eye som slippes om få dager.

Musikerne i Powerized er kjent for sine store evner til å skrive lyrikk som er dyptpløyende og svært bra formulert. I tillegg så tonsettes lyrikken på en slik måte at det er en meget bra korrelasjon mellom lyrikk og musikk. Powerized har holdt på siden 2012, og lyrikken er ofte om politisk og sosiale spørsmål, personlige valg, egne refleksjoner, livet og ideologi. Musikalsk spennes det ofte opp store lerreter og er spekket med dramaturgi og gnistrende gitar soloer.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*