Newsfeed

Zommm: Med Tar som del av det soniske

Zommm - Reality Is An Illusion

Baku i Aserbajdsjan har en nesten tusenårig historie, men det har selvsagt ikke bandet Zommm fra samme by. Det er et ferskt band som kun har vært operative i et år og som spiller post black metal/shoegaze. Reality Is An Illusion heter bandet sin debut EP hvor gjestemusikeren spiller Tar. Tar er et gammelt strengeinstrument som er en viktig del av Aserbadsjan sin historie, og et nasjonalt musikkinstrument.

Zommm består av Farid Mayilov som står for komponeringen og alle instrumentene, mens Ramil Bayramov tar seg av lyrikk og vokal. Duoen har stor vilje til å tenke utenfor boksen, og er nokså eksperimentelle.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*