Newsfeed

Letters From the Colony: Hard metal møter sødmefylte toner.

Letters From the Colony - Vignette

Grunnen til at jeg fattet interesse for dette svenske bandet, var fordi de kunne minne om det amerikanske Fallujah har gjort på sine siste skiver, hard dødsmetal blandet med melodiske og atmosfæriske elementer.

Fra kjelleren under konsertstedet Cozmoz i Borlänge, kommer denne kvintetten. Letters From the Colony ble formet i 2010, og spilte inn en egenprodusert selvtitulert EP hvor de blandet dødsmetal, metalcore og jazz inn i lydbildet sitt, en miks de fikk gode tilbakemeldinger for. I 2014 produserte EP-en Galax, men etter denne ble det gjort en del omskiftninger blant medlemmene i gruppa de neste to årene.

Innspillingene til deres første fullengder begynte i januar 2016, og var ferdig i april-måned, og de sendte materialet sitt til Jens Bogren for en førsteklasses finnish. Etter at den var ferdigprodusert bestemte de seg for å se etter et plateselskap for å gi det ut, noe som viste seg å være en lang prosess, men tyske Nuclear Blast likte det de hørte og bestemte seg for å satse på bandet.

Jeg hadde store forventninger til dette albumet, basert på musikkvideoene som ble sluppet i forkant av albumutgivelsen, men etter å ha kommet meg godt inn i skiva, er opplevelsen bare sånn halvveis. De rolige partiene av musikken fungerer godt, men de bruker mye av de samme elementene i alle låtene sine, så det er vanskelig å skille dem fra hverandre. Dødsmetalen blir fort generisk, og skiller seg i veldig liten grad fra andre band i den progressive dødsmetal-leiren.

Dette er band som det klart ville vært morsomt å se live, siden gruppa produserer veldig energi-rik musikk, hvor de ambientene delene er med på å myke opp lydbildet deres. Vignette er ikke nødvendigvis et dårlig album, men jeg skulle gjerne likt å se bandet eksperimentere mer med de hardere partiene, og på den måten skape sitt eget unike lydbilde også i disse delene.

Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*