Newsfeed

Ildra: Mesterverk?!

Ildra - Eðelland

Eðelland kom i 2004, og det var bandet Ildra som stod bak det albumet. I ettertid regner mange den skiva som et mesterverk innen pagan/folk black metal. Nå gis skiva ut på nytt på alle plattformer. Eðelland ble for 14 år siden utgitt på en liten og ukjent label, og nådde ikke akkurat frem til et særlig stort publikum. Nå sørger Heidens Hart Records for at Eðelland får en rimelig omfattende distribusjon. Begivenheten skjer 20 mars.

Eðelland fikk ekstremt positive tilbakemeldinger av de som faktisk fikk hørt skiva når den kom ut. Skiva førte også til at det kom en ny bølge av anglosaksiske pagan/folk black metal band. Ildra har visse likheter med band som Bathory, Forefather, Primordial, Graveland og Drudkh. Lyrikken til Ildra dreier seg mye om hedninger, arv og mytologi.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*