Newsfeed

Yuka & Chronoship: Gjenhør med gamle helter

Yuka & Chronoship - Ship

I min grønne ungdom så var flere av kameratene mine og jeg rimelig betatt av Sonja Kristina. Hun var vokalist i det supre bandet Curved Air. Nå er hun godt voksen for å si det mildt, og så plutselig dukker hun opp som gjestevokalist på Yuka & Chronoship sin nye skive Ship! Den så jeg ikke komme må jeg vedgå. Uansett så er det hyggelig å høre den stemmen igjen, for dama kan faktisk fortsatt synge bedre enn de fleste. Gjenhør med gamle helter er ofte hyggelig. Ship er den fjerde skiva fra den japanske kvartetten.

Yuka & Chronoship har holdt det gående siden 2009, og var da initiert av Yuka Funakoshi. Hun er komponist, vokalist og ikke minst så spiller hun diverse keyboards. Yuka Funakoshi hadde den gang en rimelig lang solokarriere, og brukte session musikere på debuten. En debut som fikk mange lovord. I nåtid er Yuka & Chronoship et band med fire faste musikere som spiller keyboardsstenket neoprog. Bandet er kjent for lyrikk med dybde som er rett så filosofisk til tider, og sin meget tekniske retro prog.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3518 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*