Newsfeed

AWS: Artig kupp

Viszlát Nyár er ungarsk for farvel sommer og den låten vant Melodi Grand Prix i Ungarn i år. Bandet bak låten heter AWS, og de skal altså opptre i Lisboa i den internasjonale finalen senere i år. Normal så interesserer MGP meg null og niks, og det er utallige år siden jeg i det hele tatt har hørt noen av låtene som det evenementet kommer med. Årsaken til at jeg nå plutselig er i MGP modus er at AWS spiller en post harcore med elementer av moderne metal i musikken.

AWS ble til i 2006 ved Bence Brucker, Dániel Kökényes, Örs Siklósi og Áron Veress. De fire var skolekamerater og noe etterpå ble bassisten Soma Schiszler også med i bandet. Så langt har kvintetten fra Ungarn kommet med tre skiver. AWS kombinerer forskjellige elementer fra nu-metal, post hardcore, metalcore og psykedelisk rock. De er et aktivt band som spiller mange konserter, og som produserer singler og videoer.

At de skulle vinne den nasjonale MGP var en stor overraskelse, men artister fra metal og rock miljøene i Ungarn oppfordret sine fans til å stemme på AWS. Derfor skjedde det som ikke skulle være mulig at AWS vant gjennom en massiv mobilisering. En rimelig heftig og artig musikk kupp som sannsynligvis feide bort mye musikk uten substans vil jeg anta? I den nasjonale finalen måtte AWS kjempe mot tre pop band, og så stjal AWS showet og tok hjem seieren.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4248 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*