Newsfeed

Velvet Viper: Dramatisk metal

Velvet Viper - Respice Finem

En slange i fløyel høres ut som et merksnodig leketøy! Velvet Viper er et heavy metal band med visse power metal elementer. For 26 år siden kom bandet med sin andre skive, og året etter stopper så all aktivitet i bandet opp! Nå dukker plutselig Velvet Viper opp med ny skive Respice Finem, og med ny besetning. Ny i bandet er ikke blues vokalisten Jutta Weinhold da hun har vært med på alle skivene.

Holger Marx er ny gitarist i Velvet Viper, og han har skrevet alle 11 låtene samme med Jutta Weinhold. På produksjonssiden er Kai Hansen hanket inn og han er betraktet som en svært dyktig produsent og har jobbet med kjente og kjære band som Gamma Ray og Helloween.

1985 etablerte Jutta Weinhold Zed Yago som var forløperen til Velvet Viper. Intensjon var å skille seg ut fra tradisjonell metal og rock. Weinhold ville forsøke å lage dramatisk metal med tekster om litteratur, poesi, mytologi og fantasy. Det ble med to skiver for Zed Yago. Rett nok kom det ei tredje skive i 2005, men med en hetl annen besetning enn den opprinnelige, og uten Weinhold.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4253 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*