Newsfeed

Letzte Instanz: Gode vokalmelodier

Letzte Instanz - Morgeland

Morgenland heter den siste skiva til det tyske bandet Letzte Instanz som spiller en alternativ rock med gotiske følere og bandet er veldig melodiøst fokusert. Cello og fiolin er med i det soniske, og det er en stemningsfull orkestrert musikk som skjelden blir veldig hard. Albumtittelen referer til et ønske om et land og en verden som i morgenen er fritt, tolerant og åpent. Låtene My Country, Armageddon og tittellåten Morgenland viser hvor frustrerte og rasende tyskerne er på verdens iboende ondskap og problemer.

Letzte Instanz har gitt ut 12 studioalbum, og jeg registrerer at den nye skiva mener mange er den tyske sekstetten sin beste skive. Bandet har gitt mer enn 700 konserter, og holdt på i rundt 20 år, så det er ikke akkurat noen musikalske noviser. Lyrikken har alltid vært noe Letzte Instanz har lagt mye arbeid og flid med i, og i tillegg har de et fokus på gode vokalmelodier.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3770 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*