Newsfeed

Burntfield: Treskolandet leverer igjen!

Burntfield – Hereafter

I oktober slapp bandet Burntfield en singel ved navn House så avanserte Nederlenderne til EP formatet i januar med Keep Me Up. 7. mai er tiden inne for debut CD-en Hereafter som består av ni spor med alternativ prog fundamentert på gode melodier og kraftfulle harmonier. Stemningsmessig er musikken i farvannet som Anathema har vært i de siste årene. Det skyldes ikke minst at det vokalt er mange fellesnevnere uten at det føles søkt.

Coverkunsten er nydelig og atmosfærisk og matcher perfekt mye av de stemningene som denne rimelig unge kvartetten pensler ut med bruk av blant annet innleid strengekvartett. Noe av det stemningsfulle skiva byr på kan tilskrives gjestemusikeren Arttu Vauhkonen fra bandet Arion, og han sin traktering av keyboards. Hereafter viser at treskolandet igjen har fått frem et musikkensemble som kanskje kan bli veldig bra med tiden, da de allerede nå viser åpenbart talent.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5129 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*