Newsfeed

Nest Egg: Musikk for nihilister!

Nest Egg - Nothingness Is Not A Curse

Fjellkjeden Appalachene går blant annet gjennom North Carolina og der ligger Mount Mitchell på 2037 m.o.h. Også byen Ashevill holder til i høyden, og der holder bandet Nest Egg hus. De spiller en musikk for nihilister, og slapp skiva Nothingness Is Not Of Course for få dager siden. Nilhilster mener som oftest at livet objektivt sett ikke har noen mening.

Nest Egg består av tre musikere og spiller en musikk som absolutt er nihilistisk legert da det er mange kalde lyddroner i en hard og kosmisk psykedelisk rock setting. For tre år siden slapp bandet sin debut Respectable som viste et band med en spennende og vindskjev minimalistisk krautpunk på agendaen. I år så vil Nest Egg ut i den store verden med musikken sin i likhet med band som Moon Duo og Follakzoid som de kan sammenliknes med.

Nothingness Is Not Of Course viser at band med analoge synther, kakofoniske gitarer i et syrestenket kraut modus, rikelig med kosmiske ekskursjoner og fascinerende sprø lydroner. Det er rimelig suggererende musikk som lett griper lytteren og tar han eller henne med på en kosmisk reise gitt at lytteren er mottakelig for en slik reise! Bandet er kjent for sine formidable konserter, og for å dele scene med et hvilket som helst band bare de er dyktige til den musikekn de holder på med!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4780 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*