Newsfeed

Subsignal: Musikalsk tumleplass

Subsignal - Muerta

Muerta kommer helt i slutten av mai, og den skiva er den femte fra det tyske bandet Subsignal. Marjana Semkina fra Iamthemorning er hyret inn som forsterkning på vokalsiden til dette albumet. Hun har da også en fabelaktig duett på låten Some Kind Of Drowning med Arno Menses i beste Antathema stil på. Tyskerne blander kompleks melodiøs prog med AOR, metal og pop. Mine ører forteller meg at Muerta er den beste skiva til Subsignal, og det er jo alltid hyggelig med artister som blir bedre og bedre!

Subsignal begynte som en del band som et sideprosjekt. Vokalisten Arno Menses og gitaristen Markus Steffen spilte sammen i Sieges Even og likte å musisere sammen. De komponerte i fellesskap låten A Wallflower On The Day Of Saint Juliana som ble til Eyes Wide Open som kom med på skiva Paramouth til Sieges Even. Sommeren 2008 ble så Subsignal etablert, og det var en musikalsk tumleplass for Menses og Steffen. Her kunne de skrive låter sammen, og utforske alle de forskjellige musikalske innfallene og ideene de måtte komme opp med. Fire ord beskriver musikken til Subsignal i følge herrene Steffen og Menses. Innovativt, melodisk, melankolsk og emosjonelt.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*