Newsfeed

Solar Project: Mye å forholde seg til

Solar Project – Utopia

Bare fire låter på ei skive er noe uvanlig, men det er hva Utopia av Solar Project inneholder. Skiva er på litt over 54 minutter, og lengste låt er på 23.40 minutter og korteste på 11.08 minutter. Tittellåten Utopia er en suite på fire deler med dynamisk taktskifter og variert passasjer som noen ganger reflekterer det hektisk og utfordrende, og andre ganger det avslappede eller reflekterte.

Dystopia pensler ofte ut et dystert bilde som oftest, og de mer optimistiske seksjoner er innrammet av truende lydlandskaper. Det hele bindes sammen av kompleks tonalitet og atmosfærisk så blir det på slutten lydkollasjer, og låten sklir over i den hymneliknende låten Eden. Variasjonen fra låt til låt er dynamisk, og også innen en enkel låt er det forskjellige passasjer.

Utpoia er det tyske bandet sitt album nummer 11, og som alltid er det lekre saksofonlinjer, og generelt sett mye å forholde seg til. I dag er bandet en septett, men ved oppstart i 1988 var det Volker Janacek, Peter Terhoeven og Robert Valet som var kjernen i bandet. De tre musikerne er også med i dag, og før Solar Project spilte de sammen i bandet Solar System. Det er labelen New Music – Green Tree som understøtter Utopia.

Lenke:
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*