Newsfeed

After The Fall: Veteraner fra Connecticut

After The Fall – Early Light

Det er bare så snodig at enkelte band ikke har hjemmeside eller at det er mulig å oppdrive et bandbilde! After The Fall fra Connecticut velger denne metoden for å synliggjøre seg og sin musikk. Heldigvis så har amerikanerne oppdaget at det er mulig å laste opp musikken deres på You Tube. Bandet er nå aktuelle med sin femte skive Early Light som de la ut på You Tube for så å fjerne det klippet. Utrolig! Klippet blir derfor et fra noen år tilbake. 

Det er minst tre band som heter After The Fall, men vi skal til Connecticut og veteranbandet som kommer derfra og spiller heavy prog. The Last Hero og Light og Shadows var to skiver After The Fall ga ut i 1988 og 1991. De kom aldri ut på annet enn kassett, men i 2010 ble de remastret digitalt og utgitt som ei skive kalt Before.

After The Fall ble til ved vokalist og gitarist Mark Benson og Ken Archer på keyboards i 1985. Begge er faktisk fortsatt med i bandet! Musikalsk levere det en blanding av episke låter, fusion og jazzrock og progressive ballader.

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*