Newsfeed

Osada Vida: Ikke over bekken etter vann

Osada Vida - Variomatic

The After – Effect kom for fire år siden og i juni kommer det polske bandet med oppfølgeren Variomatic som er album nummer åtte i kronologien. Cover kunsten til den nye skiva er av bandet sin keyboards spiller Rafał Paluszek. Fordi Variomatic tok såpass lang tid å spille inn fikk Paluszek god tid til å utforme kunstverket. Han fikk dermed anledning til å trø ut i nytt terreng, og komme opp med noe særeget og friskt. Paluszek sier også at han ønsket å unngå symbolikk og dype metaforer, og fremfor alt ønsket han at kunstverket skulle samsvare med musikken.

Låten In Circles er nå klar fra den nye skiva og der kan lytterens stifte bekjentskap med bandet sitt nye vokalist Marcel Lisiak. Han er for øvrig bror til bassisten Łukasz Lisiak som var med å starte Osada Vida i 1997. Her er det åpenbart ikke aktuelt å gå over bekken etter vann, og det er jo fint synes jeg om det er kvalitet nok.

In Circles viser bandet fra en mykere side enn vanlig i åpningen, men det blir jo mer fyr i teltet utover i låten.  Da får vi et glimt inn i den ofte harde proggen Osada Vida leverer. Videoen er med den folkekjære polske skuespilleren Michał Czernecki , og bandet sin brettist Rafał R6 Paluszek har produsert videoen.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*