Newsfeed

I Am K: Det neste store?

I Am K - Humans

Hypen er stor for ikke å si enorm hva gjelder I Am K som både nasjonalt og internasjonalt utropes av mange til det neste store innen såkalt populær musikk. Bandet operer i skjæringspunktet mellom smårøff elektronika og poprock og med kvinnelig vokalist. Nylig kom bandet med sin debut Humans og nå hylles bandet av mange for den skiva.

Bandet ble trommet sammen for tre år siden under navnet Kelvin, og var da ved studenter  som studerte rytmisk musikk ved UIA. Formalkompetansen er altså i orden, og de har bra instrumentell dyktighet og ok vokal.  Problemet jeg har med bandet er den snikende følelsen: Dette har jeg hørt før. Jeg har faktisk hørt dette mange, mange ganger før! Hvorfor det skal hylles så voldsomt skjønner jeg faktisk ikke?! Jeg mener at noe av hensikten med seriøs musikk er å skape i alle fall noe og helst en del eller mye som ikke har vært gjort før.

Et eget sound er alltid et must i min verden. Å bare resirkulere annen musikk holder ikke for meg. Humans er på ingen måter noen dårlig skive, men musikken gir lite som trigger meg og gir lyst til å høre mer. Som alltid er mitt mantra å ta minst et skritt til siden for den gemene hop. uten et slikt grep så blir artister bare værende i ensartede klynger.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*