Newsfeed

Katari: Fra Andesfjellene

Katari - Ave, Rex Ivdaeorvm!

Det er begrenset kunnskap om metal i Peru fra min side, men The Metal Archives forteller om nær innpå 500 band.Et av disse er bandet med det litt norskklingende navnet Katari. Bandet er nå aktuell med debutskiva Ave, Rex Ivdaeorvm! som kommer etter ganske så mange demoer. Katari betyr slange oversatt fra Quechua-Aymara språket, og det er fristende å leke med ordspill om å slange seg! Det skal jeg ikke gjøre, men heller påpeke at Katari spiller en brutal, primitiv, vill og grovkornet black metal. På agendaen lyrisk sett er det blasfemi som er i fokus.

Katari skuta var aktive mellom 2006 og 2013 for så å gå i opplag i en eller annen havn. Når de så kommer med debuten er jo det til stor glede for fansen. Mange av låtene er fra de tidligere demoene, men kommer nå i ny og forbedret utgave. Katari er en duo i form av Assasin og Dany I. Det er sistnevnte som er avbildet. Bandet var i 2006 forløperne til en bølge av black metal fra Huánuco som ligger i de massive Andesfjellene.  Huánuco ligger på nær 2000 meter, men det er ikke høyt hva gjelder steder i Andes. Facebook eller hjemmeside er ikke prioritert hos Peruduoen.

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*