Newsfeed

Butterfly Kiss: Troverdige

Butterfly Kiss - A Good Atmosfear

Inside A Good Atmosfear høres jo ut som noe hyggelig noe, og det er da også hyggelig og småinteressant musikk på skiva Inside A Good Atmosfear. Bak det albumet finne vi det tsjekkiske bandet Butterfly Kiss som spiller en ofte meget vakker og atmosfærisk musikk som også kan være kledelig hard til tider. Musikken til Butterfly Kiss har med elementer hentet fra rock, pop, elektronika, funk, nu metal, prog og mye annet. Dette settes så sammen til et troverdig hele som ofte klinger bra.

I sum klarer det tsjekkiske kvartetten og komme opp med musikk som neppe kan sies å være original, men likevel så skiller de seg en ørliten tanke ut i fra mengden. Dette skyldes ikke minst den fine stemmen til Paulee Kayzer og gitarlinjene til Strada Ferko, og viljen til å la seg inspirere av så mange sjangre. Det var forøvrig Kayzer og Ferko som startet opp Butterfly Kiss i 2010. Bruken av samplere er også nennsom og smakfull og bidrar til et sound som er noe annerledes enn andre band. Bandet er inspirert av så forskjellige artister som Dream Theater, Korn, Linkin Park, U2 og Faith No More.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*