Newsfeed

Deiquisitor: Tilbake til røttene

Deiquisitor - Downfall Of The Apostates

Downfall Of The Apostates er den nye skiva til det danske bandet Deiquisitor og oppfølgeren til  den vellykkede debuten. Skiva byr på en brutal og rask death metal fra disse veteranene i den danske metal scenen. Selv om musikerne er godt voksne er Deiquisitor bare fem år gamle. Lyrikken er om okkult vitenskap, konspirasjoner og det utenomjordiske og den stilige cover kunsten er ved MFJørg denne gangen også.

Fist-to-the-face death metal holdningen er der fortsatt som på den selvtitulerte debuten, men Deiquisitor er noe mer variert nå. Downfall Of The Apostates har gjestevokal av M fra Taphos , og låten Planetary Devastation av  S.D fra Phrenelith og begge de to nevnte er med på låten War On The Gods.

Henrik B.C og Thomas F.J som begge har fortid i Blodfest og Wolfslair var de to som startet opp Deiquisitor. Årsaken til den etableringen var at de to nevnte musikerne ville tilbake til sine death metal røtter. De som kjenner Henrik B.C og Thomas F.J sitt musikalen håndverk i dansk undergrunns metal scene vil kjenne igjen elementer av dette på den nye skiva. Deiquisitor er lynkjapp, aggressis og atmosfærisk death metal som er influert av 90 tallets førende band innen sjangeren.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*