Newsfeed

Blutvial: Upolert og rått sound

Blutvial – Mysteries Of Earth

Mysteries Of Earth er den nye skiva til Blutvial, og bandet sin tredje. Musikalsk så er melankolsk og rå black metal med et klassisk skandinavisk midt 90 talls riff basert konsept det går i. Engelskmennene i Blutival har åpenbart hentet inspirasjon fra kjente norske band som Thorns, Kvist, Strid, Gorgoroth, Obtained Enslavement og ikke minst Burzum.

Skiva er på nesten en time og musikerne selv har produsert skiva, så de byr på et upolert og rått sound slik de som vil ha ekte black metal vil ha det. Produksjonen er uten noe jåleri, ukomplisert men effektiv til å oppnå de stemningene Blutvial vil ha. Fokus er på nådeløs riffing og total aggresjon som sender lytterne inn i engelskmennene sitt mørke univers.

Musikerne i Blutvial er velkjente musikere innen engelsk metal.  Ewchymlaen på gitarer og vokal er med i Reign Of Erebus og Acolyte’s Ruin, gitaristen Aort og bassisten Andras er med i flere svært anerkjente avantgarde black metalband, trommeslageren Tiúval er med i Israthoum.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*