Newsfeed

Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra: Med bruk av ouzoukitara, bouzouki, charango, oud, chumbush

Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra – Illusion Of Choice

 

Skive nummer to fra Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra er nå klar, og den heter Illusion Of Choice. Yossi Sassi var i sin tid med å grunnlegge bandet Orphaned Land, men satset så på en solokarriere. Det resulterte i to skiver i 2012 og 2014 før det ble et bandprosjekt som altså heter Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra. I 2012 ble Yossi Sassi kåret til årets nykommer av Rock Hard magasinet.

Sassi spiller på mange eksotisk lokale instrumenter som bouzoukitara, bouzouki, charango, oud, og chumbush. Yogev Levi spiller på nay fløyter og Ariel Qassis på kanun. I tillegg så brukes det mer tradisjonell instrumentering innen rock, og resultatet er en crossover prog med klare orientalske vibber. Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra består av åtte musikere, og diverse gjestemusikere.

Den nye skiva viser Sassi sin vilje til å utforske musikk ved å krysse kulturelle og stilistisk grenser. Lyrikken på Illusion Of Choice er naturlig nok om de valgene vi tar i livene våre og hvordan det påvirker oss. Skiva ble spilt inn på en liten idyllisk og solfylt øy hvor musikerne var isolert fra den øvrige verden slik at kreativiteten og trviselen flommet.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*