Newsfeed

Simon Steensland: An universe that is completely his own

Simon Steensland – A Farewell To Brains

A Farewell To Brains fra musikeren Simon Steensland kom for tre år siden. Nå blir den utgitt på nytt av Transubstans Records og mastret av den musikalske trollmannen Morgan Ågren. Derfor er dette å betrakte som en nyhet da skiva fortjent nok nå får en mye bedre distribusjon. Musikken til Simon Steensland er mørk og herlig dyster og utrolig utfordrende selv til å tilhøre avant garde og RIO segmentet. A Farewell To Brains byr også på en drøss med dyktige musikere i tillegg til multiinstrumentalisten Steensland. 23 musikere om jeg ikke har talt feil.

Steensland begynte sin karriere som trommeslager når han var 17 år. Han begynte kjapt å gi ut soloalbum samtidig som han komponerte for teater! Debutskiva The Simon Lonesome Combat Ensemble kom i 1993, og på den og de neste var Steensland styrket med trommeslageren Morgan Ågren og keyboards/piano spilleren Mats Øberg. To bautaer innen musikk det der. Musikken til Steensland kombinerer elementer fra jazz, neoklassisk, rock, folk og med en stor sonisk palett med mange forskjellige instrumenter.  Band som Univers Zero, Art Zoyd, Present er blant Steensland inspirasjonkilder.

Steensland sier at han aldri har tjent penger på skivene sine, og at musikken er en ren hobby aktivitet. Han er mest kjent i Sverige som teater komponist. I den øvrige verden er Steensland mest kjent som en særegen avant garde musiker som har sine svært dedikerte fans. Steensland sier, But to me both worlds are very present and equally important. They are of course just two sides of the same desire, but still it can hurt when they occasionally collide in my head. It´s like being your own evil twin. Fortunately, enough my forehead is very thick.

Morgan Ågren sier om Steensland, His music has reached an universe that is completely his own. Dark but really, beautiful. He deserves SO much more recognition. Get his albums dammit!!!

Lenke:
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (5249 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*