Newsfeed

Time Collider: Ikke revestreker

Time Collider – Travel Conspiracy

Time Collider er et progband som Fudge Smith og Tommy Fox startet opp for et par år siden. Debutskiva kom nylig og heter Travel Conspiracy, og byr på musikk som skiller seg noe ut fordi Tommy Fox eller bare Fox som han kalles gjør ting på sin egen måte. Litt tabloid kan vi jo si det er revestreker, men det ville være totalt feil å si. Kun purt talent når det kommer til låtsnekring!

Fox har en evne til å lage en nokså underlig men fascinerende musikk hvor rytmeskift og melodi korrelerer på en tiltagende måte. Travel Conspiracy byr på en svært variert musikk, men likevel er det ingen følelse av noe ufokusert og usammenhengende. Fra lydlandskaper i god Ibiza chill out stil til et annet ytterpunkt med melodisk metal med fiolin og saksofon. I mellom disse ytterpunktene er det diverse annen musikals snacks.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*