Newsfeed

Shadowlight: Omsider med ny skive

Shadowlight – Stars Above The City

Historien til bandet Shadowlight går tilbake til 90 årene da James Hodkinson og Mark Wilson studerte sammen. Etter hvert så musiserte de også sammen i forskjellige sammenhenger før de i 2009 dannet bandet Shadowlight. Her kunne de komponere musikk basert på sine musikalske preferanser, rock, metal, prog, klassisk orkestrering og ambiente synther.

Første skive het Twilight Canvas og kom i 2012. Skiva ble utgitt uten drahjelp fra noen label, men ble vel mottatt allikevel av forbausende mange. Årsaken var at publikum likte bandet sin følelsesmessige engasjement, gode låter, metaldrenerte gitarer og bruk av nennsomme akustisk gitarer, rytmiske eksperimentering og vokalharmonier. Derfor er fansen utrolig fornøyd med at bandet nå har sluppet den vanskelig andre skiva som heter Stars Above The City. I følge jungeltelegrafen så har bandet levert ei enda bedre og mer moden skive enn debuten. Prog archives definerer Shadowlight til å spille crossover prog.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*