Newsfeed

Amonite: Fiolinrock

Amonite - And The Stars Above

Jacopo Bigi spiller akustisk og elektrisk fiolin, fløyte,bratsj og ekulele, og Paolo Fosso på piano og keyboards. Til sammen utgjør de bandet Amonite som spiller en progga fiolin rock. Begge er svært musikalsk skolerte og har musisert sammen siden de var pur unge. De har spilt i et utall band som sjangermessig spente fra Beatles til Dream Theater. Amonite er nå aktuell med bandet sin tredje skive And The Stars Above. Som musikalsk forsterkninger har den skiva en drøss med musikere og herunder Quarteto Indaco String Quartet og Colin Edwards fra Porcupine Tree.

Musikken på den nye skiva er total instrumental og har særpreg i bøtter og spann. Første skive til Amonite kom helt tilbake til 1999, og andre for tre år siden. Paolo Fosso star for komponeringen og arrangeringen av låtene. By The Waters Of Babylon er basert på en kanon av Philip Hayes (1738 – 1797), og Douce Dame Jolie er basert på komponisten Guilaume Machaut (1300 – 1377).

Amonite byr på avanserte rytmemønstre, og det er ofte et svært personlig og melodisk sound, og noen ganger klart engelsk inspirert. Noen middelalder elementer frisker ytterlige opp musikken, og ditto med de etniske vibbene som finnes.

Armonite has also published the videos of a few soundtrack renditions from the most popular video games and movies: Game of Thrones, Pirates of the Caribbean, Harry Potter, The Exorcist, Suspiria, Skyrim, Final Fantasy, Halo, Metal Gear Solid, The Witcher, and many others…!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*