Newsfeed

Ancient Lights: Fråtser

Ancient Lights - Ancient Lights

En trio med musikere fra Sverige, USA og England er bandet Ancient Light som i juli kommer med selvtitulert skive. Bandet består av etablerte musikere som Adam Richardsen fra 11 Paranoias og Ramesses, Ben Carr fra 5ive og Intrcptr og ikke minst Tim Bertilsson fra Switchblade. Bandet gir lytteren hele 70 minutter med musikk hvor de gjør ting på sin måte og skaper hypnotiske, psykedeliske og mørke ambiente doomdrenerte lydlandskaper. Ancient Light presser virkelig grensene for sjangeren.

De vel 17 minutter lange låtene Against Nature og Fallow Year viser et band som virkelig slår seg løs og nærmest fråtser med å komme opp med ville men spennende og velfungerende ideer. Å kalle musikken hypnotisk er faktisk en underdrivelse. Skiva er ekstrem, men ikke p.g.a. blast beats og death metal vokal, men fordi det er stor vilje til å stupe inn i egne psykoser og en vilje til å lage en ekstrem psykedelisk musikk. Skiva er nok for de mest eventyrlystne som liker å gi seg i kast med musikk som er langt fra i A4 formatet.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*