Newsfeed

Nils Patrick Johansson: 10 killer låter?

Nils Patrick Johansson – Evil Deluxe

Evil Deluxe heter debuten til Nils Patrick Johansson som soloartist og slippet var for tre dager siden. Det var på tide da Johansson vedgår at han har tenkt på å få ut debuten i vel 10 år nå, men så mønstret Johansson på hos bandet Civil War. Alt av låter og låtideer han hadde gikk til dette bandet. Nå er NPJ klar for å satse på Astral Doors og Lion`s Share og solokarrieren. Civil War er historie for Johansson nå.

Johnasson forteller om Evil Deluxe at han fikk ny inspirasjon i fjor, og plutselig så hadde han skrevet 10 låter som han selv regner i kategorien killer låter. Lars Chriss som han spiller med i  Lion`s Share var en naturlig musiker å hyre inn til Evil Deluxe. Chriss tar seg av produksjonen og gitarene på skiva. Bak trommesettet befinner Fredrik Johansson seg, og han er sønn til NPJ.

Øvrige musikere på skiva er kjent fra diverse svenske band, og det er mye kompetanse og erfaring samlet. Chris Boltendahl fra Gravedigger synger. Andy Loos fra Lion`s Share og Glory og Marcus Bengts leverer basslinjene. Tre stykker deler på å spille keyboards. Fredrik Bergh fra Bloodbound, Kay Backlund fra Lion`s Share og Anuviel fra Saecred Spirit.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*