Newsfeed

Kroda: The fire of burial bonfire

Kroda - Selbstwelt

I sitt femtende år som band kommer ukrainske Kroda med sin syvende skive Selbstwelt og på ukrainsk blir Kroda til Крода. Ukrainerne stiller i klassen som kalles pagan folk black metal, men det finnes også et thrash metal band fra Ecuador som heter Kroda. Vårt band startet opp som en duo ved Eisenslav og Viterzgir, og bandnavnet er hentet fra gammelt slavisk språk. Oversatt til norsk blir Крода The fire of burial bonfire, og det er basert på en legende. En legende om at når kroppene til døde kriger ble brent så ble skjelene deres ført med røyken til en himmelsk plass hvor gudene regjerte. Oversatt fra sanskrit betyr Kroda sinne og raseri.

Kroda var opprinnelig ment å være et rent studioband, men lysten til å holde konserter ble etter hvert stor. Løsningen ble å hanke inn musikerne i black metal/death metal bandet Ruina, og det funket bra i mange år. Bra er det ikke at Kroda urettmessig har blitt linket oppå mot NS og sett på som et NSBM band. Det er totalt feil. Kroda har ingenting med nasjonal sosialistisk black metal.

Mye hyggeligere er det å konstatere at Selbswelt er essensen av hele den kreative prosessen til bandet gjennom alle årene. Det syder og freser i den infernalske musikken bandet kommer opp med på skiva. I tillegg så er tittellåten The Land Of Selbst (Земля самості) en gammel låt fra 1999 som er gjenopplivet og oppfrisket.

The essence of Selbstwelt flows out from the arcane source emanated by the symbiosis of mysticism, psychoanalysis and alchemy in the point where Nordic Seidr traditions, shivaism and tantra, shamanic practices and experience of altered states of consciousness meet together in a philosophy which we use to call Integral Satanism.

Let the rainy stream of this music wash yourselves down to the Chthonic Abyss of your souls, admit your drowning back to the depth of subconsciousness, face the Black Infinity of your true nature… It is calling you, this call meanders through the lyrics thread which as well as in the previous albums is a Grimoire saturated with experience of numerous numinous mystical trials.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4902 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*