Newsfeed

Canturbe: Fra Tangoland

Canturbe – Flotteur

Det argentinske bandet Canturbe har holdt på siden 70 tallet med sin cross over prog. Første skive kom i 1980, og fjerde Tangos Espera i 2012. Tango er jo noe som oppstod i Buenos Aires i Argentina og Montevideo i Uruguay på slutten av 1800 tallet. Canturbe er nå ute med albumet  Flotteur som har låter med symfonisk prog med dype røtter i Buenos Aires. Argentinerne er ikke på You Tube men de kan høres HER. 

Jorge Garacotche er den viktigeste musikeren i bandet med sine gitarer, bass og vokal. Også Gabriel Herrera som spiller keyboards, piano og synger er sentral i lydbildet. Sentral i teksten er den nåværende situasjonen i Argentina. Skiva kommer ut via Viajero Inmovil Records som distribuerer musikk av uavhengige prog band fra Argentina og Sør Amerika.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4077 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*