Newsfeed

Pharaoh Overlord: Geysir utbrudd

Pharaoh Overlord - Zero

Operasjon Overlord var de alliertes kodenavn på den overordnede plan for befrielsen av Nordvest-Europa, fra Norge i nord til den franske grensen mot Spania i sør, under andre verdenskrig. Pharaoh Overlord kan jo med litt fantasi være noe fra faraoenes tid, men det er et finsk band. Et band som spiller en distinkt og røff psykedelisk stoner med rikelig med spacerock vibber og krydret med krautrock. Bandet er fra byen Pori som den heter på finsk, men for oss som ikke snakker finsk heter byen Björneborg.

Pharaoh Overlord er nå aktuell med skiva Zero som er oppfølgeren til debuten Circle. Morsomt nok så utga Pharaoh Overlord sitt søsterband Circle skiva Pharaoh Overlord omtrent samtidig. Velegnet for en navneforvirring dette her! Bandene Circle og Pharaoh Overlord står hverandre svært nær, og opptrer ofte på likt på scenen. Antti Boman fra den finske death metal bandet Demilich står for det vokale på skiva, og han sin naturlige lavstemte og bestialske growl vokal gir Zero et ekstra piff. Han bjeffer og brøler ofte som et vilt dyr eller han har enkelte utbrudd som en geysir.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4241 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*