Newsfeed

Colouratura: Fiks miks

Colouratura – Unfamiliar Skies

Nathan James og Ian Beabout er duoen bak bandet Colouratura som for et par år siden startet opp som spiller en spennende art rock. Unfamiliar Skies er bandet sitt andre album og på den skiva er det fiks miks av rock, jazz, psykedelisk musikk, krautrock, folk, metal og mye elektronikk. James står for det meste av låtskrivningen og det meste av instrumentering, mens Beabout har ansvar for sound design og å realiserer komposisjonene.

Selv om Unfamiliar Skies består av mange forskjellige stilarter så er den likevel mer fokusert enn debuten. Skiva er også mer rytmisk orientert enn den forrige og bass, gitarer og trommer utgjør en konsistent rytmeseksjon. Unfamiliar Skies er nærmest sirlig komponert av James som viser at han er svært kreativ. Debuten hvilte mye på improvisasjon så å si at Colouratura er et band med mer struktur og disiplin nå er korrekt.

Det er  i ShedSounds Studio skiva møysommelig er blitt lagd, og det er en Old Hickory Buildings i Bridgeport i Ohio. Nevnte bygning er bygget av Beabout sammen med familien sin. I tillegg så er skiva også blitt til ved hjelp av en drøss av lokale musikere som har bidratt. I sannhet et teamwork hvor Colouratura duoen og de mange gode hjelperne har fått til noe virkelig bra i fellesskap.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4248 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*