Newsfeed

Michael Romeo: Thrill-seeking guitar chops

Michael Romeo – War Of The World, Part 1

Symphony X er et band mange har stor sansen for og det er det mange årsaker til. En av de er at bandet har en gitarist som heter Michael Romeo, og han er hoved låtskriveren i Symphony X og han spiller gitar på en måte som får mange til å bli tilnærmet tårevåte av beundring. Det er derfor rimelig å anta at nyheten om at 27. juli så slipper Romeo sin debut soloskive War Of The World, Part 1 vil glede svært mange? Låten Black er allerede ute og gir en forsmak på hva vi har i vente.

Romeo uttalerer om skiva at han har slengt alt han elsker med musikk opp i en mikser og blandet og kost seg. Resultatet er et album med 10 svært ambisiøse låter som er gledelig variert og spennende. Her får lytterne oppleve shredding fra mesteren og thrill-seeking guitar chops samt mye, mye mer. Skiva byr også på metal teksturer og velskrevne låter, men også noe svært uventet!

Romeo pays homage to film score giants Bernard Hermannand and John Williams, and there’s even some surprising EDM/dubstep elements guaranteed to turn heads — all of which makes for an enthralling and immersive journey.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*