Newsfeed

Grill: A band that makes you think

Fem låter , og tre på over 16 minutter er å finne på skiva The Eternal Presence fra Sydneybandet Grill. Voyager er på 30,19, Æther på 24,45 og Waking Dreams på 16,05. De som ikke liker lange låter vil jo med å høre på Grill få ørene godt grillet kan en si tabloid. Bandinteressene er to play music and enjoy the wonders of lifeThe Eternal Presence er debuten til Sydneybandet. 

Australierne er influert av mangt og meget, men fusion og world musikk er nok de to viktigste. I tillegg er det elementer av 70 tallet prog, prog metal, jazz, funk, fusion. Groovet er komplekst, melodiene sammenvevd, harmoniene omfattende, vokalen svende og lyrikken omtaler livet og dets kompleksitet. Grill har blitt beskrevet som Not just a band that rocks, but a band that makes you think.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*