Newsfeed

Exlibris: To nye musikere

Exlibris – Innertia

Polen har mangt og meget å by på innen musikk og blant disse er Exlibris som er aktuell med sin fjerde skive Innertia i slutten av denne måneden. Den skiva byr på to nye musikere i form av den finske vokalisten Riku Turunen og trommeslageren Grzegorz Olejnik. En slik forandring vil normalt medføre et noe annerledes sound, men mye er likevel som før. Power metal med store symfoniske arrangementer, melodiske hooks, klassisk metal riffing og et lite hint av prog.

Exlibir er fra Warszawa og har holdt på siden 2003, og nå var det nesten fire år siden forrige skive. På tross av manglende studioaktivitet så har de siste årene vært bandet sine mest aktive år i karrieren med heftig mange konserter. Piotr Sikora som trakterer keyboards i Exlibris synes at bandmedlemmene har utviklet seg litt som musikere, låtskrivere og produsenter. Ubeskjedent nok så sier Sikora at Exlibris aldri har hørtes bedre ut enn nå.

Lenke:
Facebook

 

Om Ulf Backstrøm (6037 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*