Newsfeed

Albion: Vakkert, men dynamisk

Albion - You`ll Be Mine

Sjette skive fra det polske bandet Albion har de kalt You`ll Be Mine. Bandet spiller neoprog og er frontet av vokalisten Anna Batok sin ofte tålig søte stemme og Jerzy Georgius Antczak som spiller gitarer og keybords på fortreffelig vis. Antczak spiller gitarer på en måte som har klare nikk mot David Gilmour, og følgelig er det flust med drømmende lydlandskap i musikken til polakkene.

Albion sin musikk har mange subtile keyboards partier, og er tuftet på vakre, melodiske og neddempede  komposisjoner. For dynamikken sin skyld så speeder bandet tidvis opp trykket og intensiteten, og det er et uhyre smart trekk. Årsaken er at det er fare for at det blir for fjærlett om ikke. Låtene er både korte og rimelig lange og innflytelsen fra Marillion er tidvis fremtredende. You`ll Be Mine kommer mot slutten av september.

Lenke:
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*