Newsfeed

David Sylvian & Holger Czukay: Spennende samarbeid

David Sylvian & Holger Czukay - Plight & Premonition Flux & Mutability

Grønland Record har jeg aldri hørt om før skivene Plight & Premonition Flux & Mutability dukket opp. Bak de står herrene David Sylvian & Holger Czukay. Veteraner begge to, Sylvian er gitarist og vokalist med fortid i Japan og en lang solokarriere. Czukay døde i fjor nær 80 år men Plight & Premonition og Flux & Mutability er fra da Czukay var betydelig mye yngre. 

Czukay er kjent som bassist i Can, solokarriere og for å forene pop og avant garde og for å gjøre ambient musikk attraktivt og som samplingen sin far. Et samarbeid mellom Sylvian og Czukay høres definitivt spennende ut. Likeså så er det det første en tenker på i en slik kontekst at det må bli en massiv bruk av elektronikk på skivene. Det gjør det. Skivene er tuftet på det ambiente og med samplere og annen elektronikk brukt heftig. Plight & Premonition Flux & Mutability er to skiver hvor Plight & Premonition kom i 1988 og Flux & Mutability året etter. Plight & Premonition Flux & Mutability er en intens oppdatering av de skivene og altså med mye bedre musikk.

Lenke:
Hjemmeside Sylvian

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*