Newsfeed

Big Big Train: Skipsbygging

Big Big Train – Swan Hunter

Swan Hunter heter den nye singelen til Big Big Train som kommer 13. juli. På den er det en remastret versjon av låten Swan Hunter fra studioalbum English Electric Part Two, og en live versjon av samme låt som er på You Tube nå. Singelen har også to låter som er helt nye. Live versjonen er fra Cadogan Hall, London fra 1. Oktober i fjor, og det er emosjonelle saker. 

Vokalisten i bandet, David Longdon sier at Swan Hunter er en elegant poetisk ytring for skipsbygging samfunnet i nordøst i England. Han sier videre å være barn som vokste opp i nordøst og så disse skipene vokse fra dag til dag måtte være fascinerende. Dette sammen med støyen fra skipsbyggingen og arbeiderne måtte være med på å definere de som var barn den gangen. Sannsynligvis så jobbet også faren deres innen skipsbygging miljøet eller ville gjerne gjort det. Kanskje var også en eller begge besteforeldrene i nevnte miljø i sin tid. Det må i gamle dager vært nesten umulig å forutse at dette en gang skulle slutte!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (3463 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*