Nyhetsfeed

Causa & Efecto: Papirløfter

Causa & Efecto – Promesas De Papel

De fleste har nok ikke inngående kjennskap til prog i Chile men det er faktisk rimelig mange band som spiller prog i dette langstrakte landet. Jevnt over spiller de Chilenske bandene god og spennende prog og Causa & Efecto er ikke noe unntak. Det Santiagobaserte bandet slipper nå sin debut Promesas De Papel, som oversatt til norsk blir papirløfter.

Musikken til Causa & Efecto er alt annet enn skjør som papir, men heller nokså hard. Det finnes elementer av hardrock, blues og heavy metal og det hele er kledelig progga og oppfinnsomt. Bandet har aner tilbake til 2013 da de startet opp som Deh Yãbuh. Da var det gitaristen Lucho Collao og Gabriel Olave trommeslageren som hadde et felles ønske om å spille en prog med et hardt og kreativt fundament.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (2859 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*